Nőgyógyászat

Leírás

A Szakrendelő fennállása óta folyik az intézetben a Vecsés városi női lakósság nőgyógyászati és terhes szakellátása.

Jelenleg 3 főorvos végzi a rendeléseket.

A szakrendelések váltakozóan- délelőtt vagy délután – folynak.

A Szakrendelő felújítása és bővítése óta a teljes berendezés és eszközök felújítása is megtörtént.

A nőgyógyászati szakrendelésen teljes diagnosztikai eljárások lehetősége adott. A rákszűrés során levett citológiai vizsgálatokat a szegedi Szentgyörgyi Albert Orvostudományi Egyetem akkreditált citológiai laboratóriuma végzi.

Teljes labor-háttérrel dolgozunk. Szakorvosaink ultrahang, menopauza és oszteoporózis licensszel rendelkeznek, melyet folyamatos továbbképzés alapján kapnak, speciális gyógyszerek felírásához ezek nélkülözhetetlenek.

A terhes-szakrendelésen panaszmentes esetben 4 hetente rendelik vissza a kismamákat, panasz esetén gyakrabban, illetve heveny panaszuk esetén bármikor felkereshetik a rendelést. A terhes gondozásról szóló törvény által előírt, ajánlott vizsgálatokat elvégezzük (ultrahangszűrés, CTG/kardio-tokográfia/, laborvizsgálatok).

A nőgyógyászati szakrendelésen az éves megjelenési szám 10 ezer körül mozog. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy Vecsés város női lakossága évente egyszer megfordul a rendelőben – hiszen akkor a rákszűrés még eredményesebb lenne, hanem kb. 3-4 ezer fő többszöri megjelenése. Az éves rákszűrések száma kb.: 1200, ami azt jelenti, hogy Vecsés női lakósságának átszűrtsége 30%, amely az országos átlag körüli.

2018.01.02-től Dr. Bottyán Ferenc nőgyógyászati szakrendelésére előjegyzés szükséges. Az előjegyzett időpontokon felül sürgős eseteket, csak korlátozott számban látunk el.